OSMOCEM

PROBLEMA

Cauza principală a deteriorării încăperilor subterane neizolate sau protejate necorespunzător este infiltrarea apei, provenită din pânza freatică sau din umiditatea normală staționară din pământul pe care se sprijină fundațiile. Impingerea de la presiunea hidrostatica, prin incrucisarea fisurilor, spatiilor de varf sau golurilor capilare, tinde sa ajunga in interiorul subsolului, determinand o umiditate puternica in pereti, identificabila initial cu descuamarea vopselei existente, cu degradarea ulterioara. si desprinderea ‘tencuielii si in final cu indisponibilitatea locului din cauza prezentei neplacute a mucegaiurilor, a mirosurilor neplacute si a eflorescentei saline. Rata ridicată de umiditate prezentă în aceste încăperi determină și un cost mai mare de încălzire și în consecință costuri mai mari ale locuinței, datorită dispersiei mai mari a căldurii exercitate.

SOLUȚIA

Infiltrarea apei poate fi blocată doar prin impermeabilizarea structurii de reținere, căreia îi este încredințată sarcina de a susține forța hidrostatică. Studiul și dezvoltarea produselor și tehnicilor de intervenție care vizează valorificarea spațiilor subterane nesănătoase a contribuit la realizarea unor produse particulare din ciment așa-numitele „cimenturi osmotice sau compuși de ciment osmotic”, specifice pentru hidroizolarea interioară și/sau exterioară a structurilor subterane. „Cimenturile osmotice”, studiate pe baza unui „model osmotic” de interpretare a proceselor de hidratare și solidificare a lianților hidraulici care le face deosebit de adezive și pătrunzând în substraturi prin difuzie osmotică profundă, sunt potrivite pentru funcționarea atât în ​​direct. (împingere pozitivă) și contraîmpingere (împingere negativă).

AVANTAJ

Sistemele traditionale de hidroizolatie se bazeaza in general pe amplasarea barierelor impermeabile in timpul constructiei in stratificatiile structurale afectate de evenimentele de permeare sau nevoile de retinere a apei, alcatuite de obicei din foi prefabricate sintetice sau bituminoase.
Produsele hidroizolatoare osmotice pe bază de ciment ale liniei OSMOCEM, datorită caracteristicilor lor tehnologice deosebite, utilizărilor preconizate și metodelor de aplicare care le deosebesc, sunt de considerate produse de utilizat pentru „hidroizolații speciale”, capabile să permită intervenții atât în ​​timpul lucrări, înlocuirea produselor tradiționale de hidroizolație, precum și pentru ajustările ulterioare ale lucrării în sine la condițiile de funcționare modificate sau la evenimente accidentale (infiltrații, permeații, umiditate etc.).